Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Podlupka recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 150 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 40 dkg darált hús
» 7 dkg rizs
» 1 tojás
» 1 nagy csomó karalábé
» 5 dkg vaj
» 2 dl tejföl
» 1 evőkanál liszt
» só,bors
» reszelt szerecsendió
» 1 csokor petrezselyem
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A rizst leöntjük annyi vízzel,hogy ellepje,és addig forraljuk,amíg a nedvességet magába nem szívja.Ezután a darált hússal, a tojással,a sóval,borssal összekeverjük és nyolc gombócot formálunk belőle.A karalábé nyolc legszebb levelét leszedjük és úgy csomagoljuk bele a gombócokat,mintha töltött káposztát készítenénk.Sós vizet forralunk,majd a töltelékeket sorosan egymás mellé helyezve belefektetjük s egy fél óráig főzzük.A karalábét megtisztítjuk vékony laskára vágjuk.vajon sóval meg egy pici szerecsendióval a saját levében puhára pároljuk.A lisztet a tejföllel simára keverjük és besűrítjük vele a párolt karalábét.Finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük.A sós vízből kiemelt tölteléket belerakva még 2-3 percig forraljuk.
Megjegyzés / tipp:

A párolás során vékony laskára vágva a karalábé legzsengébb leveleit is bele vághatjuk.
Jó étvágyat hozzá.
0 komment 2 ember kedveli edesangyal
2012.08.25 20:20
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
rizst leöntjük, nedvességet magába, darált hússal, karalábé nyolc, töltelékeket sorosan, karalábét megtisztítjuk, pici szerecsendióval, saját levében, tejföllel simára, párolt karalábét, párolás során, karalábé legzsengébb, petrezselyemmel, szerecsendióval, összekeverjük, belefektetjük, megtisztítjuk, petrezselyem, szerecsendió, töltelékeket, csomagoljuk, nedvességet, legzsengébb, készítenénk, besűrítjük, tölteléket, gombócokat, leszedjük, formálunk, vághatjuk, karalábét, ízesítjük, tejföllel, karalábét, káposztát, forraljuk, belerakva, forraljuk, darált, rizs, tojás, nagy csomó karalábé, tejföl, evőkanál liszt, sóbors, reszelt szerecsendió, csokor petrezselyem,
Tejszínes-brokkolis penne
0 komment 3 ember kedveli
Limoncello Hot Shot (kávékülönlegesség)
1 komment 1 ember kedveli
Sajtos - tojásos Krumpli
0 komment 11 ember kedveli
Húsos palacsinta-kapormártással-
1 komment 5 ember kedveli
Paradicsomeves bazsalikomos grizgombóccal !
0 komment 2 ember kedveli
Keksztekercs
0 komment 7 ember kedveli
Túró Rudi klasszikus (ahogy én készítem)
2 komment 7 ember kedveli
Gazdag leves darált hússal
1 komment 5 ember kedveli
Mákos guba másként
1 komment 7 ember kedveli
Fokhagyma krémleves
0 komment 7 ember kedveli
Panna Mocca
0 komment 2 ember kedveli
Holland almatorta
0 komment 4 ember kedveli
Tojásos-majonézes saláta
0 komment 3 ember kedveli
Szedres chutney ( csatni )
0 komment 1 ember kedveli
Kacsamell zöldségágyon
0 komment 6 ember kedveli
Zöldséges csirkezúza
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.